Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive

   ΚΑΡΔΙΤΣΑ 1/6/2018                       

                          ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΣΕ Κο ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΟΥΡΑ

Αγαπητέ πρόεδρε

Διαβάζοντας το άρθρο σου στο περιοδικό «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ» του ΜαΪου-Ιουνίου 2018 με τον τίτλο «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΗ» που αφορά την επίθεση στο πρόσωπο μου έχω να παρατηρήσω τα εξής απαντώντας σου δημόσια αφού αυτόν τον τρόπο επέλεξες να μου επιτεθείς. Ελπίζω μόνο να έχεις τα κότσια να δημοσιεύσεις και την απάντηση μου:

1.Γράφεις πώς έχω χάσει το μέτρο στις δημόσιες τοποθετήσεις μου και πώς αφού πήρα την σύνταξη μου αγόρασα μερικά μελισσάκια και έφτιαξα ένα σύλλογο …Δεν εκπλήσσομαι καθόλου γιατί με είχαν προειδοποιήσει ήδη από το βράδυ των εκλογών ότι θα στραφείς εναντίον μου γιατί με θεωρείς αδύναμο κρίκο μιας και είμαι μελισσοκόμος από το 2012(ο πιο νέος στην μελισσοκομία από όλους τους υποψήφιους για το ΔΣ της ΟΜΣΕ και από τους δεκατέσσερεις συλλόγους στους τριάντα δύο (δηλαδή οι μισοί  σχεδόν)που διαφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζεις στην ΟΜΣΕ),πράγμα βέβαια που δεν μου αποστερεί το χαρακτηριστικό της ευθυκρισίας και πολύ περισσότερο της αντίληψης. Αλλωστε δε από πού συνάγεται το συμπέρασμα πώς ο παλιός μελισσοκόμος είναι σωστότερος και πιο μαχητικός στα συνδικαλιστικά από ένα πιο νέο;

2.Ξεκινάς το άρθρο σου με ψέματα λέγοντας πώς είμαι συνταξιούχος και έφτιαξα ένα σύλλογο κλπ. θέλοντας να με απαξιώσεις και να με υποβιβάσεις δημόσια πράγμα που είναι απολύτως ψευδές και χρησιμοποιείς γι αυτό το περιοδικό της Ομοσπονδίας που υποτίθεται είναι αφιερωμένο στην γνώση και στην ενότητα του κλάδου την οποία τορπιλίζεις με κατηγορίες, ψεύδη και μηνύσεις εναντίον μελισσοκόμων(και στο είπα στην ΓΣ πως είναι λάθος να μηνύεις μελισσοκόμους) και με την επιμονή σου να γαντζώνεσαι στην καρέκλα σου ακόμα και όταν κάναμε Γενική Συνέλευση που υπήρχε εκλεγμένος πρόεδρος γι αυτό και δεν επιτρεπόταν να είσαι στο προεδρείο!

3.Γράφεις…συναντηθήκαμε ξανά στην Λάρισα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε η κυβέρνηση και αφού τον ενημέρωσα ότι η Ομοσπονδία δεν έχει κληθεί στην συζήτηση για την πρωτογενή παραγωγή μου γνωστοποίησε ότι αυτός κλήθηκε τηλεφωνικά και ότι θα είναι εκεί. Δηλαδή με κατηγορείς πώς πήρα μέρος στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Θεσσαλία που αφορούσε την πρωτογενή παραγωγή, λές και είναι κάτι το μεμπτό και αθέμιτο, που έσπευσα μαζί με τον Αλέξανδρο  Γκουσιάρη να εκθέσω τους προβληματισμούς των μελισσοκόμων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κάτι που ώφειλες να το κάνεις εσύ αλλά προφανώς ήσουν απασχολημένος με τις επερχόμενες εκλογές και τα μαγειρέματα που έπρεπε να κάνεις για να ξαναβγείς πρόεδρος. Μην τυχόν και σου πάρουν την καρέκλα τριανταπεντάρηδες και σαραντάρηδες υποψήφιοι σαν τον Δημητρόπουλο, τον Χαρίση κα. Δεν φταίω εγώ, αγαπητέ κατά τα άλλα πρόεδρε, που δεν σε καλούν σε συσκέψεις για το μέλλον της μελισσοκομίας και καλούν τοπικούς φορείς  διότι έχουν καταλάβει πώς είσαι διχαστικός και οι μελισσοκόμοι δεν σε θέλουν. Δεν φταίω εγώ που οι πάντες βλέπουν πώς έχεις μπήξει τα γαμψά σου νύχια στο μαλακό πλήν βαρύ ευθυνών ξύλο της καρέκλας του προέδρου της ΟΜΣΕ. Δεν φταίω εγώ για το εκλογομαγείρεμα στις αρχαιρεσίες της ΟΜΣΕ κάτι για το οποίο αρκετοί από τον κύκλο σου έχουν μετανιώσει που δεν στηρίξατε ούτε κάν τον Γκουσιάρη έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στην μελισσοκομία και τυγχάνει ευρείας αποδοχής .

4.Γράφεις…Πότε έβγαλε εισόδημα από τα μελίσσια του και στο συνέδριο μελισσοκομίας στα Γιάννενα ήταν λάβρος εναντίον  των εμπόρων;  Τώρα μάλιστα καταλάβαμε όλοι πολύ καλά τι θέλει να πεί ο ποιητής! Προφανώς εννοείς πως δεν έκανα καλά αφού  προέτρεψα τους μελισσοκόμους να συνεταιριστούν να πετύχουν καλύτερες τιμές (όπως άλλωστε μας συνέστησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος Δραγασάκης και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κος Αποστόλου στο συνέδριο για την πρωτογενή παραγωγή στην Λάρισα στο οποίο ήσουν παρών(στην ανοιχτή αίθουσα, όχι στην σύσκεψη). Δεν τα άκουσες αυτά;  Μα τι δουλειά έχεις εσύ με τους εμπόρους και τους υπερασπίζεσαι με πάθος; Τι συμφέροντα εξυπηρετείς; Είσαι εσύ πρόεδρος των εμπόρων ή των μελισσοκόμων; Σε αφήνω στην κρίση των μελισσοκόμων που τους εκπροσωπείς .

5.Γράφεις…ποιος είναι ο λόγος που η «εντυπωσιακή συνεργασία μας» μετατράπηκε στο ότι «δεν τους εκφράζουμε;». Να σου λύσω λοιπόν εγώ την απορία μιάς και δεν φαίνεται να την κατάλαβες το βράδυ των εκλογών που σου τα είπα. Δεν μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν(εμάς τους εκλέκτορες που ήρθαμε από την Καρδίτσα να ψηφίσουμε), δεν μας αρέσει να μας ταλαιπωρούν να πάμε να ψηφίσουμε σε εκλογές προαποφασισμένες με αγνώστους εκλέκτορες από τους υπόλοιπους συλλόγους(τους ήξερες μόνον εσύ, δεν μας τους έδωσες όταν σου το ζητήσαμε ούτε αυτούς ούτε και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΟΜΣΕ όπως είσαι υποχρεωμένος).Θίγεται το δημοκρατικό μας (όλων μας ) συναίσθημα, είναι σαν να καλείσαι να πάς σε μονομαχία και εσένα να σου δώσουν… νεροπίστολο! Τι λές θα ήταν δίκαιο, εσύ άραγε δεν θα είχες εξεγερθεί;

6.Γράφεις…πώς γίνεται από την μια να απαιτεί μαζί με άλλους να γίνει αλλαγή του καταστατικού της ΟΜΣΕ κάτι που έγινε αποδεκτό από την ΓΣ και στην συνέχεια να είναι μαζί με αυτούς που κατέθεσαν αγωγή εναντίον της ΟΜΣΕ… Ναι αγαπητέ πρόεδρε έγινε αποδεκτό το αίτημα για παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές για να μην γίνονται αυτά που γίνονται αλλά είχε γίνει αποδεκτό ΚΑΙ στην προηγούμενη γενική συνέλευση και γράφτηκε στα πρακτικά(ξέρεις αυτά που σου ζητούσαμε και  δεν έδινες) .

7.Γράφεις…αγαπητέ πρόεδρε του ΜΣ Καρδίτσας,η ΟΜΣΕ δεν είναι κατάλληλος χώρος για κομματικά ή άλλου είδους παιχνίδια… Μάλιστα. Τώρα εδώ δεν ξέρω τι να απαντήσω. Η αλήθεια είναι (μιάς και ο τίτλος του άρθρου σου είναι «η αλήθεια είναι πάντα χρήσιμη» ότι δεν είχα ποτέ μου κομματική ταυτότητα, ούτε έχω πολιτευτεί ποτέ μου και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Όταν δε ακούω ένα παλαιοπολιτικής αντίληψης πρώην υποψήφιο του παλαιού ΠΑΣΟΚ να μέμφεται άλλους για κομματικά παιχνίδια δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Απλώς θυμάμαι την λαϊκή ρήση που λέγαμε παιδιά «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα». Αγαπητέ παλαιοπολιτικέ συνάδελφε των Μπάκουλη, Πρωτόπαππα, Κολλά και όλων αυτών των εργατοπατέρων και συνδικαλιστών με την κακή έννοια που έφεραν την χώρα μας στα χάλια που είναι, σου λέω τούτο

- Δεν σε τιμά να κάνεις διαρκώς επιθέσεις και μηνύσεις και σε μέλη μελισσοκομικών συλλόγων τους οποίους υποτίθεται πως εκπροσωπείς.

-Δεν σε τιμά να χρησιμοποιείς το περιοδικό των μελισσοκόμων για προσωπικές σου φιλοδοξίες και ίντριγκες.

-Δεν σε τιμά να γράφεις επιστολές χρησιμοποιώντας  ψέμματα (περί συνταξιούχων κλπ.)

-Δεν σε τιμά τέλος να παραμένεις σε μια καρέκλα που θα έπρεπε να κάθεται ένας άνθρωπος με όραμα, αγωνιστής, συγκαταβατικός εκεί που πρέπει και πάνω από όλα ΕΝΩΤΙΚΟΣ. Ο χώρος χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμό. Οι προκλήσεις είναι πολλές και μόνο ενωμένοι θα τις αντιμετωπίσουμε.

Στην τελευταία δε παράγραφο του κειμένου σου γράφεις…η ανάληψη ευθύνης και η αλλαγή πορείας χαρακτηρίζει τους γενναίους άνδρες. Σε ότι με αφορά κάνω το καθήκον μου υπηρετώντας την μελισσοκομία και εάν με πείσετε ότι κάνω κάπου λάθος, να είστε σίγουρος ότι άμεσα θα αλλάξω πορεία. Δεν έχουμε το δικαίωμα για κανένα λόγο να παίζουμε με το ψωμί των συναδέλφων!

Τι λές πρόεδρε μου; Περί παραίτησης ούτε λόγος ε; Αλλαγή πορείας το λέμε τώρα; Γιατί την βραδυά των εκλογών έλεγες ότι θα παραιτηθείς αν σε πείσουμε πως έχεις άδικο!Μα δεν υπάρχει περίπτωση καμμιά να δεχτείς ότι σφάλλεις. Όχι δεκατέσσερεις σύλλογοι που είμαστε τώρα παραπονούμενοι από τους τριάντα δύο πανελληνίως αλλά και… 104 να είμασταν πάλι εσύ θα είχες δίκιο. Οσο για το ποιος παίζει με το ψωμί των συναδέλφων την απάντηση θα την βρείς στην λαρισαίικη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που είπες σε συνέντευξη πώς τα μέλια τα νοθεύουν οι μελισσοκόμοι παραγωγοί στις λαϊκές και οι νέοι μελισσοκόμοι! Φαίνεται πως η λέξη ευθιξία είναι άγνωστη λέξη για σένα και τους παρατρεχάμενους σου. Μην κάνεις τον κόπο λοιπόν και βάζεις υπαλλήλους της ΟΜΣΕ να τηλεφωνούν σε μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας λέγοντας τους ότι αν θέλουν μπορούν να με αλλάξουν ούτε και να βάζεις Λαρισαίους φίλους σου να μάθουν εάν τα πάμε καλά στον σύλλογο μας. Βλέπεις εγώ ,αν και εκλέχτηκα παμψηφεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω σπίτι μου αν δώ κάποιο παιδί με γνώσεις και όρεξη και μου το ζητήσει έστω και ο ίδιος, θα κάνω πίσω για το γενικό καλό γιατί δεν τα χρειάζομαι τα οφίκια και τις καρέκλες. Και αν ήμουν υποψήφιος στο ΔΣ της ΟΜΣΕ δήλωσα υποψηφιότητα γιατί μου ζητήθηκε(κάποιοι προφανώς πίστεψαν σε μένα) Και επειδή θεωρώ πως αρκετό χρόνο σου αφιέρωσα θα κλείσω με το Γκουσιάρειο ποίημα –λίβελλο στην αμετροεπή στάση σου που μόνο «ανάληψη ευθύνης και αλλαγή πορείας που χαρακτηρίζει τους γενναίους άνδρες» δεν δείχνει!

Θάνος,Καλαπούτης,Μαυρουπλάκης,Ντούρας,Παλαιοκώστας,Πανέτας,Παπαστεργίου,Πασχάλης,Σεντεμέντες,Τρουλλίδης,Χαλακατεβάκης…

Αρης  Γαλιατσάτος

Πρόεδρος Συλλόγου Μελισσοκόμων Καρδίτσας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση