Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive


Πρόεδρε  μας τρελαίνεις!!!

    Στο προηγούμενο τεύχος  χειροκροτούσατε βάζατε  φωτογραφίες του κ. Τσιρώνη  και καμαρώνατε  για τη μεγάλη σας επιτυχία στο πρόγραμμα της μελισσοκομίας.  Όταν όμως φάνηκε ότι το μισό εφετινό πρόγραμμα χάθηκε μαζί μ’ αυτό  και 2,5 εκατομμύρια της μελισσοκομίας, κάνατε κωλοτούμπα. Μιλάτε τώρα  για υπεύθυνους ξεχνώντας ότι αποκλειστικά  υπεύθυνος για ότι έγινε εφέτος είστε εσείς  με τις εμμονές σας  στα Κέντρα Μελισσοκομίας και τους επόπτες που έφεραν τη μεγάλη καθυστέρηση. Συναντήσεις κόντρα συναντήσεις για να λυθεί το θέμα, παραστάσεις, προσωπικές διαβουλεύσεις  και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.   Ποιος θα ξεχάσει την επιστολή σας  στους μελισσοκόμους που τους καλούσατε  να μην δηλώσουν τα μελίσσια τους μέχρι να τακτοποιηθούν οι επόπτες; ΄

    Δεν μας λέτε κε Πρόεδρε πώς τα καταφέρατε να αλλάξετε τη ΚΥΑ τον Αύγουστο  και να ευνοήσετε έτσι τους εμπόρους σε βάρος των μελισσοκόμων;  Αφαιρέθηκε από τη δράση για τις  αναλύσεις μελιού, ο βασιλικός πολτός και η γύρη, αφαιρέθηκαν επίσης οι αναλύσεις του μελιού που κάνει ο μελισσοκόμος και έμειναν οι αναλύσεις αντιβιοτικών και βαρέων μετάλλων που κάνουν οι έμποροι στη Γερμανία. Μόνος του αποφάσισε ο κος Τσιρώνης τις αλλαγές αυτές και εάν ναι πώς γίνεται να κάνει ακριβός  αυτό που ζητούσατε επίμονα μόνο εσείς  και ο εκπρόσωπος των τυποποιητών συσκευαστών μελιού. Περιμένουμε να δούμε στη «Διαύγεια» τα αποτελέσματα  της ενέργειας αυτής και θα τα ξαναπούμε.

    Λέτε ότι το σύστημα όσο αφορά τον κανονισμό ηττήθηκε.  Εάν εννοείτε ως σύστημα τους Έλληνες μελισσοκόμους που αγωνιούν για το μέλλον τους, ναι ηττήθηκε από τον Κανονισμό γιατί ύστερα από20 χρόνια είναι η πρώτη φορά που  δεν πραγματοποιούνται οι περισσότερες δράσεις του κανονισμού και έχουμε την μικρότερη απορρόφηση. Βεβαίως εσείς βγήκατε νικητής γιατί τακτοποιήσετε τους επόπτες. Δεν είναι όμως κε Πρόεδρε η ελληνική Μελισσοκομία μόνο Κέντρα Μελισσοκομίας. Ξεχάσατε τις εκπαιδεύσεις, την έρευνα, τη χλωρίδα, την βελτίωση της μέλισσας, την προώθηση του ελληνικού μελιού, τα έντυπα, την αντιμετώπιση ασθενειών και όλες τις άλλες δράσεις. Δεν αισθάνεστε καθόλου ντροπή κε Πρόεδρε για την ανεύθυνη αυτή στάση που κρατήσατε έναντι του κανονισμού και όλων των ελλήνων μελισσοκόμων;

    Όσο αφορά την  απαντητική επιστολή στο πρόεδρο των Ιωαννίνων πώς να μην προβληματιστούμε όταν μας λέτε ότι η ΟΜΣΕ είναι μόνο για τους ερασιτέχνες  μελισσοκόμους  ; Δηλαδή εμείς οι επαγγελματίες τι θα κάνουμε; Θα πρέπει να αποσυρθούμε; Βεβαίως μαζί  μ’ εμάς και εσείς  αφού δηλώνετε επαγγελματίας; Και το άλλο «δεν χρειάζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές» που το βάζετε; Μπέστε σκύλοι αλέστε; Τι σας πειράζει να υπάρχει ο έλεγχος ; Τι φοβάστε;

    Όσο αφορά τη συνέντευξη στην εφημερίδα Ελευθερία, εκεί κε Πρόεδρε δώσατε τα ρέστα σας.  Στοχοποιείται τους μελισσοκόμους για νοθείες, καλείτε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν μέλι από την λαϊκή, κατηγορείται τους «καθηγητάδες» ότι βγάλουν χρήματα στήνοντας βιομηχανίες εκπαίδευσης, ενημερώνεται τους καταναλωτές ότι μέλια που πουλιούνται με τιμή κάτω από 7 ευρώ είναι ύποπτα νοθείας, ανεβάζεται την παραγωγή μελιού στην Ελλάδα στους 30.000 τόνους το χρόνο. Ακόμα, βεβαιώνεται τους καταναλωτές και την πολιτεία ότι δεν μπορεί ένας μελισσοκόμος που έχει ετήσια παραγωγή 30-40 τόνους να πουλά μέλι όλο το χρόνο για αυτό και καταφεύγει σε νοθείες, στη φοροδιαφυγή και στη παρανομία. Μετά το κράξιμο που φάγατε,  κάνετε άλλη κωλοτούμπα και μας λέτε ότι «ο δημοσιογράφος δεν απέδωσε σωστά αυτά που είπατε!! Εάν είναι έτσι, γιατί κε Πρόεδρε δεν τα διαψεύσετε; Περιμένατε μήπως από τον καταναλωτή να διαβάσει αυτά που είπατε και άλλα να καταλάβει; Κε Πρόεδρε μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του έλληνα μελισσοκόμου. Πέστε ένα «συγγνώμη έκανα λάθος» και πάμε παρακάτω.   

    Δεν γνωρίζουμε τις προσωπικές σας δικαστικές διαμάχες να είστε όμως σίγουρος ότι στη δίκη θα είμαστε και εμείς παρόντες, θα γεμίσουμε ασφυκτικά την αίθουσα και θα ακούσουμε τα επιχειρήματα και το κατηγορώ σας. Σας υποσχόμαστε ότι θα  δώσουμε στο θέμα αυτό μεγάλη δημοσιότητα και δεν θα αφήσουμε κανένα να θίξει την αξιοπρέπεια, τη τιμή  και το ήθος κανενός.

    Σας έτσουξε η προσπάθεια δημιουργίας μιας Πανελλήνιας Διαδικτυακής Συνεργασίας. Σας πειράζει η ελεύθερη και ανεπηρέαστη  έκφραση άποψης όλων των μελισσοκόμων. Φαίνεται έχετε μάθει να σκέφτεστε μόνος,  να  συνομιλείτε μόνος, να αποφασίσετε μόνος και να προτείνετε μόνος. Οι εποχές άλλαξαν κε Πρόεδρε. Έχουμε την ευκαιρία τώρα να μιλάμε 10.000 μελισσοκόμοι μεταξύ μας,  να ανταλλάσουμε απόψεις, να επικοινωνούμε  να μεταφέρουμε πληροφορίες, να λέμε τα προβλήματά μας και να προτείνουμε λύσεις. Χωρίς να έχουμε αρχηγούς, προέδρους, καπεταναίους ή πολιτικούς που πρέπει να προσκυνήσουμε ή να γλύψουμε. Αυτοί είμαστε κε Πρόεδρε  και αυτοί θα μείνουμε. Θα χειροκροτούμε κάθε καλό και χρήσιμο για  τον κλάδο και θα είμαστε απέναντι σε εκείνους που θίγουν τα συμφέροντα του έλληνα μελισσοκόμου. 

    Όσο αφορά τον Αγροτικό Συνδικαλισμό  κάνετε πάλι και εδώ κωλοτούμπα  κε Πρόεδρε. Μα είναι δυνατόν να γράφετε στη διαβούλευση του Υπουργείο ότι «οι ψαράδες, οι χοιροτρόφοι, οι αγελαδοτρόφοι και όποιοι άλλοι ζωοτέχνες έχουν κοινά προβλήματα με τους μελισσοκόμους και ότι θα πρέπει να κάνουν μια κοινή Συνομοσπονδία»; Μα αυτό δεν ήταν το πρόβλημα με το Ν4015 ; Αυτό δεν ήταν που φωνάζαμε να αλλάξει, και όταν επιτέλους  η πολιτεία μας άκουσε και ξεχώρισε τους μελισσοκομικούς  συλλόγους, τους έκανε ενιαίους εσείς γυρίζεται πίσω και λέτε να κάνει κοινές συνομοσπονδίες;  Όσο αφορά τη σύσταση των συλλόγων από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ως πρόεδρος θα έπρεπε να αναζητήσετε λύση, όπως έκανε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης . Ασφαλώς η νέα νομοθεσία δεν σας ευνοεί γιατί χάνετε πολλά κε Πρόεδρε. Κερδίζει όμως η Μελισσοκομία και όσο εξαρτάται από εμάς θα το στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας γιατί βάζουμε πάνω από το προσωπικό μας συμφέρον το συμφέρον του μελισσοκόμου. 

Τίποτε άλλο μπορούμε να επανέλθουμε εάν χρειαστεί με περισσότερα.    

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση