Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive

Ερευνες-πειράματα

Ο Εργάτης του Πεύκου

 

(PDF) Ο "Εργάτης του Πεύκου" Τρόποι τεχνητής μετάδοσης - Θανάσης Μπίκος

Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ :ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ;

 

Αρκετά προβλήματα που συναντά ο Έλληνας μελισσοκόμος λύνονται με βάση τις γνώσεις τις οποίες μπορεί κάποιος να αντλήσει από τα βιβλία και τα περιοδικά. Κάποια άλλα όμως προβλήματα απαιτούν έρευνα και παρατηρήσεις πεδίου, απαιτούν πειραματισμό στον αγρό, επαναλήψεις και χρόνο σκληρής εργασίας και αφοσίωσης.

Παστερίωση Μελιού

    Το θέμα της κρυστάλλωσης του μελιού, προβληματίζει όλους τους μελισσοκόμους επειδή οι καταναλωτές προτιμούν ρευστοποιημένα μέλια.
Να πούμε λοιπόν δυο λόγια πάνω στο θέμα.
Αρχικά, πρέπει να πούμε (και υπάρχουν συγκεκριμένες έρευνες) οτι τα μέλια με ποσοστό γλυκόζης άνω του 30% και ανάλογη υγρασία (υπάρχει σχετικός πίνακας) κρυσταλλώνουν σε χρόνο ανάλογο της σχέσης γλυκόζης - νερού.
Είναι μοιραίο ότι θα σχηματιστούν κρύσταλλοι λόγω της σύστασης του διαλύματος.