Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive

Οταν παρέχεις υπηρεσίες προς τρίτους με το τυποποιητήριο μελιου..φέρεις την ευθύνη εσυ σαν συσκευαστήριο ως προς την ποιότητα του προϊόντος;;; μου λεει ο υπάλληλος της κτηνιατρικής οτι πρεπει να ζητάω παντα την ανάλυση μελιου του πελάτη.. Ειναι δυνατόν;

Andreas Thrasyvoulou Σωστό, το τυποποιητήριο που συσκευάζει σε μορφή φασόν το μέλι κάποιου μελισσοκόμου φέρει δια του νόμου την ευθύνη για την ποιότητα του προϊόντος. Για να εξασφαλιστεί και αυτός θα πρέπει να είναι σίγουρος για το τι συσκευάζει γι' αυτό και ζητά τη χημική ανάλυση .

Alexandros Gousiaris Φυσικά και είναι δυνατόν. Και είναι και σωστό με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και την κοινή λογική για την προστασία του καταναλωτή. Αυτό αρκεί σαν επιχείρημα, γιατί δεν αντιβαίνει στην κοινή λογική. Ένα διευρυμένο αντιπαράδειγμα για τυχόν ενστάσεις: Ένας μελισσοκόμος χρησιμοποιεί μια απαγορευμένη χημική ουσία, για μια άκαιρη αλλά αναγκαία θεραπεία ασθένειας των μελισσιών του. Το μέλι περιέχει μια απαγορευμένη ουσία, το οποίο τυποποιείται και τοποθετείται στο ράφι ενός Super Market. Ο αγοραστής αγοράζει κάτι το οποίο περιέχει, μικρές μεν, αλλά περιέχει ουσίες απαγορευμένες. Φανταστείτε τώρα το ίδιο παράδειγμα με "νόμιμες" δραστικές που ή ο μελισσοκόμος χρησιμοποιεί άκαιρα αλλά αναγκαία ή σε μεγαλύτερες δοσολογίες. Το ίδιο αποτέλεσμα για τον καταναλωτή. Αγοράζει προϊόν με "κακές ουσίες" μέσα του. Απαράδεκτο. Οπότε, επειδή ο συσκευαστής έχει στην εφοδιαστική αλυσίδα την προτελευταία θέση (ακολουθεί το ράφι), πρέπει με "νύχια και με δόντια" να προστατέψει το προϊόν, που από αυτό ζει εκείνος αλλά και ο παραγωγός. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα πρέπει να το κάνει ο τελευταίος στην αλυσίδα, και αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος για τους παντοδύναμους της αγοράς. Τα Super Markets.

Andreas Thrasyvoulou Η χημική ανάλυση δεν στοιχίσει τόσο όσο ακούγεται . Εάν έχει ζεσταθεί ή είναι παλαιό το μέλι αναλύεται για HMF και διαστάση (συνολικό κόστος 35 ευρώ).Η ίδια ανάλυση μας δίνει και το βαθμό τροφοδότησης με σιρόπι στην ανθοφορία . Ένα αμιγές μέλι που ξεχωρίζει (ερείκη, καστανιά, βελανιδιά, πεύκο, έλατο) δεν χρειάζεται να αναλυθεί περαιτέρω εάν όμως είναι ανάμικτο και δεν είμαστε σίγουροι για την ονομασία του τότε γίνεται ανάλυση αγωγιμότητας (κόστος 10 ευρώ). Ανάλυση γυρεοκόκκων θα γίνει μόνο εάν έχουμε θυμάρι ανάμικτο (το αμιγές ξεχωρίζει αμέσως και χωρίς ανάλυση) (κόστος 30 ευρώ). Δεν χρειάζεται να κάνετε αναλύσεις ζαχάρων, οξύτητας ή άλλων ποιοτικών χαρ/κών γιατί το μέλι ανταποκρίνεται πάντοτε στα χαρακτηριστικά αυτά. Το κόστος ανάλυσης για υπολείμματα καλύπτεται από χρηματοδοτήσεις του ΥπΑΑΤ. Δεν χρειάζεται να κάνετε ανάλυση εάν χρησιμοποιήσατε προσεκτικά οξαλικό, θυμόλη, γαλακτικό, φορμικό ή εάν πέρασε χρονικό διάστημα 3 μηνών από τη χρησιμοποίηση χημικών (amitraz, coumaphos, fluvalinate, flumethrin). Απαραιτήτως χρειάζεται ανάλυση εάν έχετε κάνει επεμβάσεις με αντιβιοτικά γιατί αλίμονο σ' όλους μας εάν βρεθούν στο ελληνικό μέλι (κόστος 30 ευρώ). Συμπερασματικά εάν δεν βράσατε το μέλι σας σε μεγάλες θερμοκρασίες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν δεν είναι παλαιό, εάν δεν τροφοδοτήσατε σιρόπι πάνω στην ανθοφορία (βυτιόμελο), εάν δεν χρησιμοποιήσατε αντιβιοτικά και εάν είναι ξεκάθαρη η αμιγής κατηγορία μελιού που έχετε τότε ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδεύεστε. Δεν χρειάζεται καν η ανάλυση. Την ποιότητα του μελιού την εγγυάται η ίδια η μέλισσα. Τα γράφω όλα αυτά γιατί κάποιες εταιρείες ευτυχώς λίγες, χρεώνουν το μελισσοκόμο έξοδα που δεν χρειάζονται ή διπλάσια από το κανονικό. Συνεργασία μελισσοκόμου, εργαστηρίου ανάλυσης και τυποποιητηρίου θα μειώσει σημαντικά το κόστος ανάλυσης ή και θα το μηδενίσει και παράλληλα θα εξασφαλίσει το ποιοτικό προϊόν που θέλουμε να έχουμε στην αγορά.

Θα βρείτε την πλήρη συζήτηση εδώ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση