Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive

Το Εγώ και το Εμείς ως Ενεργοί Πολίτες και Μελισσουργοί

Λοιπόν, αγαπητοί και μη συνάδελφοι.

Διαβάσατε προσεκτικά αυτό που θα γράψω γιατί είναι πολύ σημαντικό και καίριο. Σχετίζεται δε με την υπόστασή μας ως κοινωνικά και πολιτικά ζώα και όχι, απαραίτητα, με τη μελισσουργική μας ιδιότητα.

Για όποιον εν τοις πράγμασι ενδιαφέρεται να είναι ενεργός πολίτης, να μετέχει και να συνδιαμορφώνει το κοινό καλό και τα του κλάδου του φυσικά, για το συνάδελφο που δεν βρίσκει παντού και πάντοτε δικαιολογίες, σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Μπορείς να αλλάξεις τη ροή των πραγμάτων, δεν είναι φιλοσοφία θεωρητική, είναι η ωμή αλήθεια!

ΞΥΠΝΑ!

Η μοναδικότητα με την άλλη μοναδικότητα συνθέτουν συλλογικότητες. Οι συλλογικότητες αλλάζουν τα κακώς κείμενα και δημιουργούν προϋποθέσεις για καλύτερες συνθήκες!

Μην περιμένεις να βελτιωθούν τα βήματα των χορευτών για να εισέλθεις στον κύκλο με ασφάλεια και κατόπιν εορτής. Φτιάξτον εσύ το χορό και ας φοβάσαι και δεν ξέρεις να χορεύεις. Όταν οι συλλογικότητες ενέχουν μαζικό χαρακτήρα δύνανται να αλλάξουν το τώρα και το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου!

Παράδειγμα 1ον: Έστω και εντός του σαθρού συστήματος που ονομάζεται Ελληνικό Κράτος παρέχεται η στοιχειώδης δυνατότητα στον πολίτη να μετέχει ενεργά στη διαβούλευση πολύ σημαντικών σχεδίων νόμων. Αυτό ονομάζεται ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Στο ΥπΑΑΤ που είναι και άμεσου για τον κλάδο ενδιαφέροντος ο καθένας είναι ελεύθερος να υποβάλλει την άποψή του ως ΑΠΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ (βλ. εικόνα κάτω). Κάντο! Δεν είναι δουλειά άλλου, δική σου είναι!

Παράδειγμα 2ον: Για την επίκαιρη δημόσια διαβούλευση περί του νέου νόμου σχετικά με τον αγροτικό συνδικαλισμό, επίσης, δίνονταν η δυνατότητα σχολιασμού επί εκάστου άρθρου (βλ. εικόνα κάτω). Πράξε το! Τί θες; άλλον να σου οδηγήσει τα δάκτυλα σου στο πληκτρολόγιο;

 

 

Παράδειγμα 3ον: Η ίδια η ΟΜΑΔΑ... Θυμάται κανείς πώς ξεκίνησε και ποιός ήταν μέσα;
Κανένας...
Πόσοι την απαρτίζουν τώρα, έστω και μακρόθεν και πόσα σημαντικά άτομα παρακολουθούν και σχολιάζουν για πληθώρα θεματικών που αφορούν τη μελισσοκομία και τον κλάδο μας εν γένει;

Πριν 2 χρόνια (ούτε) το μέσον δυνητικό μέλος (θα) έλεγε "Σιγά μην κάτσω και ασχοληθώ εγώ τώρα για να βγάλω το φίδι από την τρύπα για όλους τους άλλους τους μ$#%ες... Δε βαριέσαι... Έτσι κι αλλιώς, ξέρω τί γίνεται και πώς τα κανονίζουν... Μια ζωή στην καρπαζιά" και λοιπά τοιαύτα...

Λοιπόν, όποιος θέλει να μείνει ραγιάς και στο μικρόκοσμό του, ας το κάνει, αλλά χωρίς παράπονο, χωρίς μίρλα, χωρίς γκρίνια και, κυρίως, χωρίς να τα κάνει πλανήτες στους άλλους με τη μιζέρια του. Όποιος συναισθάνεται τη σημαντικότητα της κατάστασης, ας ενεργήσει κατά το δοκούν και από όποιο μετερίζι δύναται.

Είναι ιστορική η ευκαιρία με τους νέους "Συλλόγους". Δε μπορώ να γνωρίζω την έκβαση του πράγματος, αλλά ακόμη και να "φάμε φόλα" από τους υψηλά ιστάμενους (καθόλου απίθανο) έχει προχωρήσει η ζύμωση για να δημιουργήσουμε νέα και ελπιδοφόρα πράγματα και δομές.

Συνεχίζοντας το παράδειγμα να αναφέρω ότι την Ομάδα την παρακολουθούν.
Πώς έγινε αυτό; Από το μηδέν στο ένα; Από κάποιον που σας/μας έδωσε μασημένη τροφή;
ΟΧΙ!!
Από όλους σας και όλους μας που, ημέρα την ημέρα και μήνα το μήνα με το καλαμπούρι, τα πειράγματα, τις παρεξηγήσεις, τις αβαρίες, τις παρεμβάσεις, τα σχόλια, τις στοχευμένες αναρτήσεις θεματικών και τις μεταφορτώσεις σημαντικών ερευνών, τα βίντεο, τα τόσα σημαντικά ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια και κοινοποιούνται κλπ κλπ ζυμώθηκε και μεγεθύνθηκε μία απλή σατυρική μελισσοκομική ομάδα σε κάτι που αυτήν τη στιγμή εισακούγεται με δυνατή φωνή!

Σας προ(σ)καλώ να απομακρύνετε τις ληθαργικές εσωτερικές φωνές και να δράσετε τώρα, σήμερα! Αν όχι για τους άλλους, τουλάχιστον για την αυτοσυνειδητοποίηση του ατόμου σας ως μέρους του συνόλου. Η ίδια η κοινωνική σας νοημοσύνη θα κάνει στη συνέχεια τη δουλειά της.

Όλοι μαζί δεν μπορούμε, αλλά λίγοι-λίγοι και, έπειτα, περισσότεροι μπορούμε να μειώσουμε την ηλιθιότητα και το βλακώδες υπερμέγεθες Εγώ του μέσου Έλληνα, μεταβάλλοντας, επιτέλους, και παιδεύοντας τη συλλογική αντιληπτική ικανότητά του.

Οφείλουμε, όσοι συναισθάνονται τα παραπάνω ως πραγματικότητα, να προσπαθήσουμε να γίνουμε ο «επαναστάτης» του Καστοριάδη.

Γιώργος Αθανασιάδης
Επαγγελματίας Μελισσουργός - Φυσικός
EL4/1455

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση